Den här webbplatsen använder cookies för besöksstatistik.
Resanmetoden erbjuder många möjligheter för dig som vill uppleva metoden i praktiken, allt från introduktionshelger till hela terapeutprogrammet.
Det mesta erbjuds enbart på engelska och online, medan vi i Sverige har ett par olika workshopar som genomförs på plats och på svenska. Den ena, Ut ur mörkret, har fokus på olika former av psykisk ohälsa.
Den andra heter Efter stormen och riktar sig till kvinnor som genomgått en cancerbehandling och behöver hitta framåt ur alla fysiska och psykiska biverkningar. Läs mer nedan!
I grunden finns Journey Intensive, en helgworkshop där du både får lära dig och uppleva grundverktygen - en helg för dig som känner att du behöver hitta framåt, kanske ur depression, kanske ur andra former av att sitta fast.
För dig som vill fördjupa dig eller utbilda dig till resanterapeut finns Journey Practitioner Program där lärarna är Brandon Bays och Kevin Billett.
I Sverige arbetar vid med workshopen Ut ur mörkret vars fokus är att hitta nya vägar ut ur stress, oro, ångest eller depression. Ut ur mörkret heter på engelska "Out of the Blue" och är en vidareutveckling av Journey intensive, skapad av Kevin Billett. Svensk workshopledare är Lars Hornborg.
Efter stormen är en helg för kvinnor som genomgått cancer och nu behöver hitta framåt till hälsa på alla plan, samtidigt som biverkningar i både kropp och själ inte vill ge vika.
Vi arbetar omväxlande med föreläsningar, reflektion, grupp- och parövningar där vi kavlar upp ärmarna och arbetar på djupet med de utmaningar var och en av oss sitter med.
Vi vet att vården är bra på att följa upp cancern, men på de flesta håll är uppföljningen samtidigt obefintlig vad gäller emotionell och psykisk hälsa.
Var tredje cancerpatient lever med depression, ångest och andra uttryck för psykisk ohälsa. Även långt efter att kroppen har läkt sitter den psykiska eller emotionella ohälsan kvar och dominerar i många fall tillvaron. En forskarstudie från 2017 visar att var femte canceröverlevare drabbas av posttraumatisk stress, ett ohälsotillstånd som vi ofta förknippar med krigsveteraner eller gisslanoffer.